Мария Гигова предаде щафетата на Мария Петрова в Международната федерация по гимнастика

OFFNews 29 май 2022 в 13:12 5066 0

Досегашният състав на Техническия комитет по художествена гимнастика предаде властта на новия по време на заседание на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) в Дубровник (Хърватия). Така трикратната световна шампионка и дългогодишен член на комитета Мария Гигова предаде "щафетата" на трикратната ни световна шампионка Мария Петрова.

Мария Гигова беше почетена подобаващо за ярката следа, която оставя с работата си в световната художествена гимнастика. Тя беше поздравена от новия президент на Техническия комитет Ноха Абу Шабана, а цветя и благодарности получи и от президента на ФИГ Моринари Ватанабе.

"Винаги съм казвала, че тя е символът на българската художествена гимнастика. Тя има сияен ореол. Толкова много даде на света и на България. Тя се вълнуваше с всяка наша гимнастичка, с всяка наша победа или разочарование. Богата душа и същност е Мария. Нейната отдаденост, професионализъм и работоспособност са на световно ниво. Тя работеше във ФИГ, но завинаги остана част от българската художествена гимнастика. Високо е Мария, много е високо. С нея са свързани най-големите успехи в историята на българската художествена гимнастика. Нека е пример за всички! Нека е здрава и щастлива!", заяви президентът на БФХГ Илиана Раева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови