Легендарната Винер ни упрекна за дефектната лента на Аверина

OFFNews 14 септември 2018 в 15:06 4616 0

Треньорът на руските гимнастички и президент на местната федерация Ирина Винер упрекна деликатно организаторите на световното първенство в "Арена Армеец" заради проблемите с лентата на Арина Аверина.

Според известната специалистка е пропуск от българска страна, че резервният уред не е бил проверен за изправност. Припомняме, че Аверина стана жертва на злощастно стечение на обстоятелствата, след като първо заплете лентата си, а след това дръжката на резервната се счупи и тя взе трета лента.

"Ситуацията е необичайна. В правилника не пише нищо за такъв случай. И затова нищо не беше решено. Разбира се, че организаторите са длъжни да проверяват уредите много внимателно. Така може да се разглоби обръча например.

Смятам, че в правилата трябва да се внесе поправка, която да предвижда такива случаи. Все пак станалото няма да има никакво отражение нито върху Арина, нито върху отбора. Тя така или иначе нямаше да участва в многобоя, тъй като това не се реши на лентата.

Александра Солдатова свърши страхотно своята работа. Стана световна шампионка и попадна в многобоя", коментира Винер пред "Р-Спорт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови