Стойчо Стоилов се заяде с шеф в УЕФА

OFFNews 24 юни 2017 в 13:20 3003 0

Главният мениджър на ЦСКА-София Стойчо Стоилов се нахвърли срещу УЕФА, в частност нейния генерален секретар Теодор Теодоридис, като заяви, че решението за изваждането на "червените" от жребия за Лига Европа е лично негово.  

Един от шефовете на "Армията" е категоричен, че миналото лято е получил уверение от БФС, че ако тимът се класира за Европа, спънки няма да му бъдат правени.

"През лятото на 2016 година ЦСКА се обедини с Литекс, които позволи на клуба да се върне в елитната дивизия на България. Тогава БФС ни даде насоки как да се случи това, че УЕФА да няма каквито и да е забележки към въпросното обединение. Беше ни заявено, че ако се класираме за Европа, централата няма да ни прави спънки и ще получим без проблем лиценз за евротурнирите.

Преди две седмици получихме документи, според които и БФС, и УЕФА допускат ЦСКА в Европа, но на 29 май генералният секретар Теодор Теодоридис изпрати частно писмо до БФС, в което се казва, че клубът ни няма право да кандидатства за лиценз за евротурнирите.

Обжалвахме решението пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана, а на 16 юни нашите адвокати се срещнаха с представители на УЕФА пред КАС, където ни беше казано, че УЕФА няма никакви претенции спрямо нас и можем да участваме в Лига Европа.

Останахме изненадани - защо иначе ще подаваме жалба, ако за УЕФА не е проблем, ако УЕФА не ни пречи да участваме в ЛЕ? Впоследствие попаднахме в разбивките за жребия за първия квалификационен кръг, но десет минути преди началото на процедурата ни бе заявено, че няма да участваме”, разказва пред руските медии Стоилов.

"Въпросният Теодоридис изпрати друго писмо до БФС, в което потвърждава решението на УЕФА от 29 май - да се забрани на ЦСКА да участва в европейските клубни турнири. Така буквално преди началото на жребия бяхме заменени от Дунав (Русе). Решението бе взето много бързо, а ние, естествено, го обжалвахме.

Да те извадят десет минути преди началото на жребия - това не е ли прецедент? В момента КАС се занимава с нашия случай. Чакаме развръзка. От УЕФА са длъжни да ни дадат обяснение за решението си. Аз обаче мога да кажа, че то е лично на Теодоридис - не се е събирала никаква комисия, която да се произнесе по нашия казус.

“ЦСКА е най-големият клуб в България и някои хора се разтревожиха, че след 10 години затишие се възраждаме. Точно поради тази причина започнаха действията зад завесата. Вижте само какво направи УЕФА. Освен това искат да ни “обесят” с тригодишна дисквалификация за нарушаване на правилото, че нов клуб не може да кандидатства за евролиценз през първите три години след основаването си", завърши главният мениджър на ЦСКА-София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови