Скандал между Венци Стефанов и Лечков за избора на нов селекционер

OFFNews Последна промяна на 21 октомври 2019 в 19:32 4943 1

Скандал между члена на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов и вицепрезидента на централата Йордан Лечков избухна около обявената новина, че Георги Дерменджиев е новия национален селекционер по футбол. Информацията беше съобщена от Лечков, което ядоса Стефанов, който има други идеи.

"Как така Лечков ще взима еднолични решения? Той може да отговаря за националния отбор, но това не означава, че може да взима подобни решения. Утре ще седнем и ще решим кой да е треньор, няма Лечков да говори от името на всички от Изпълкома.

Аз лично съм против Дерменджиев да поема тима. Сигурен съм, че и още двама или трима човека от Изпълкома също ще бъдат против. Ако беше толкова добър треньор, щеше още да e в Лудогорец или Левски.

Нали го видяхме какви ги свърши на "Герена". Имал успехи в Лудогорец? Там всеки може да постигне успехи, като се има предвид с колко качествени футболисти разполагат. Има треньори като Белия и Ясен Петров, които са много по-добър вариант", заяви Стефанов пред Гонг.

Лечков не му остана длъжен, но запази добрия тон.

"Аз съм натоварен със задачата да избера новия национален селекционер. Каквото трябва, съм го направил. Не желая повече да коментирам. Достатъчно неща казах. Не искам да се караме, тъй като сме колеги", лаконичен бе Лечков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови