Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Сензацията е факт: Меси не нацели мрежата на исландските рибари, дори и от дузпа

OFFNews 16 юни 2018 в 18:04 5947 0

Цял свят се питаше какъв ще е отговорът на Лионел Меси на фамозното представяне на големия му съперник Кристиано Роналдо срещу Испания на старта на Мондиал 2018. Португалският ас сам добута тима си до равенството 3:3, като вкара от дузпа, от игра и от фаул.

Феновете на Меси се надъхваха как любимецът им ще засенчи Роналдо срещу дебютанта на световни първенства Исландия, но това не се случи. Аржентинецът опита всичко срещу "рибарите", но исландската защита го караше да се мята като риба на сухо, двубоят между двата тима сензационно завърши 1:1. Финалистите от последния Мондиал започнаха силно и още в 19-та минутата поведоха в резултата, след като Серхио Агуеро пое една топка в наказателното поле, завъртя се добре и със силен изстрел преодоля Ханес Халдорсон.

Исландците отговориха бързо и само четири минути по-късно централният нападател на тима Алфред Фингбогасон изравни с първия с историческия първи гол за страната на Световни първенства.

До края на първата част възпитаниците на Хорхе Сампаоли владееха топката, но трудно стигаха до чисти положения. След почивката играчите на Аржентина наложиха тотален натиск срещу съперника си, но исландците се отбраняваха умело и пазеха много внимателно Меси.

В 64-та минута звездата на двукратните световни шампиони можеше да вкара втори гол за Аржентина, но изпусна дузпа, след като Халдорсон отрази удара му от бялата точка. Наказателният удар бе даден за нарушение срещу Максимилиано Меса, което бе малко пресилено.

Играта на Аржентина в атака продължи да бъде безидейна, като южноамериканците често опитваха изстрели отдалеч, но Халдорсон винаги бе на мястото си. В крайна сметка двубоят завърши 1:1 и Исландия стигна до първата си точка на Мондиал, докато Аржентина започна с фалстарт участието си в Русия, което е последен шанс за Меси да спечели нещо значимо и с националния отбор.

Връх в безсилието на звездата на Барселона беше поведението му след последния съдийски сигнал, когато изрита силно топката към трибуните, на които беше и легендата Диего Марадона. От нерви знаменитият аржентинец забрави забраната за пушене и си запали цигара след един от поредните пропуски на сънародниците му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews