Съдът засекрети договора за ЦСКА до февруари 2019 година

OFFNews 27 септември 2017 в 08:30 4584 0

Може някой ден да доживеем истината за базите на ЦСКА. Ако не - поне нашите внуци имат шанс да разберат на какво основание имоти за десетки милиони евро се прехвърлят за 30 минути. Но всичко по реда си.

Делото, в което ЦСКА 1948 поиска договора за "Българска армия" и "Панчарево" да бъде показан на обществото, беше насрочено от Върховния административен съд за... 11.02.2019 г. Поне е рано сутринта - от 09:00 ч.

По-долната инстанция задължи Спортно министерство да покаже договора, с който базите бяха предоставени на ЦСКА-София. Припомняме, че това се случи миналото лято, когато на бързо заседание те бяха отнети от още съществуващия ЦСКА и дадени на Гриша Ганчев от ведомството на Красен Кралев.

През зимата ЦСКА 1948 поиска въпросните споразумения. Те обаче бяха отказани от вече служебния кабинет на министър Даниела Дашева. С неясни мотиви Комисията за достъп до обществена информация при ММС се произнесе с решение, с което бе отказан достъп до търсената информация на клуба на феновете.

Административен съд София-град обаче задължи Спортно министерство да изкара договора, който явно крепи националната сигурност на България и региона. Последвало е обжалване от ведомството, което не би трябвало да се притеснява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews