Путин нареди стадионите от Мондиал 2018 да не запустяват след световното

OFFNews 26 юни 2018 в 12:21 4262 1

Снимка championat.com

Президентът на Русия Владимир Путин нареди на правителството, губернаторите на регионите и футболния съюз да подготвят дългосрочен план за използването на построената огромна инфраструктура за Мондиал 2018.

Страната хвърли огромни средства, които превърнаха световното в най-скъпото в историята. Притеснения за съдбата на съоръженията вече се прокрадват и в Русия, тъй като огромни стадиони са построени в градове като Саранск, който няма футболни традиции.

Засега обаче страната е обхваната от еуфория след достигането на "сборная" до осминафиналите. Загубата от Уругвай с 0:3 върна Русия в реалността, а предстои мач с тима на Испания, който не е особено убедителен, тъй като беше разтърсен от огромен скандал ден преди световното, довел до уволнението на селекционера Юлен Лопетеги.

Двубоят между Русия и Испания е на 1 юли на стадион "Лужники" в Москва.

Статистиката показва, че испанците никога в историята си не са побеждавали домакините на световни или европейски първенства. За последно Испания загуби от Португалия на Евро 2004. От общо осем мача с домакини на големи финали "ла фурия роха" е губила всеки път, което вдъхва надежда на "сборная", че може да продължи да мечтае на домашното световното първенство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11464

1

Sin

26.06 2018 в 15:09

Другата седмица ще нареди на руснаците да не мислят за Рамос, Иниеста, Пике и пр. А да мислят за Крим, Донбас, атомните бомби и водката. Случайно чух какви огромни печалби инкасира австрийската фирма за Бира Egger. А тя съвсем не е най-голямата и известната. Как руските пенсионери ще изплатят разходите на любимите си милиардери ? Чрез проекти като Белене, разумява се.