Приказката за Аталанта продължава, Тотнъм с издънка в Лондон

OFFNews 20 февруари 2020 в 00:25 1963 0

Дебютантът в Шампионската лига Аталанта гледа уверено към 1/4-финалите на турнира, след като постигна разгромна победа с 4:1 над Валенсия в първия двубой от 1/8-финалите, игран на "Джузепе Меаца" в Милано, тъй като стадионът в Бергамо няма лиценз за турнира.

В другия мач тази вечер Тотнъм пък загуби с 0:1 от РБ Лайпциг на може би най-модерния стадион в Европа и е застрашен от изпадане в тази ранна фаза, след като през миналия сезон игра финал.

Футболистите на Аталанта направиха един от най-силните си мачове през сезона и логично се поздравиха с изразителен успех.

От своя страна тимът на Валенсия разочарова с представянето си, след като само преди няколко дни направи зрелищно 2:2 с Атлетико Мадрид на "Местайя". Играчите на Джанпиеро Гасперини взеха инициативата от първата минута и с попадения на Ханс Хатебур (16, 63), Йосип Иличич (42) и Ремо Фройлер (57) съсипаха гостите, за които почетно се разписа Денис Черишев в 66-ата.

В Лондон не се получи толкова зрелищен сблъсък. Мениджърът на домакините Жозе Моуриньо заложи на дефанзивна тактика, като футболистите му погледнаха към вратата на гостите едва след получаването на гол в 58-ата минута, когато за РБ Лайпциг се разписа Тимо Вернер от дузпа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови