Пената: И без емблема сме играли и сме били №1

OFFNews 21 септември 2017 в 17:18 2664 0

Снимка sportal.bg

Почетният президент на ЦСКА-София Димитър Пенев коментира казуса с емблемата на ЦСКА. Това се случи при представянето на пореден спонсор на клуба, който е начело във временното класиране на Първа лига.

Фирмата на феновете "Ред Енимълс" спечели правото да придобие активите на 31-кратните шампиони срещу 8 милиона лева. Пената добави, че от другия клуб, който горещо желае емблемата на армейския тим, не го поздравяват, визирайки третодивизионния ЦСКА 1948.

"И без емблемата сме играли, и пак сме били №1. Дано сега да сме три пъти №1 с тази. Какви претенции имат за нея, аз просто се учудвам?! Те мен ме срещат и не ме поздравяват тези, които искат емблемата.

Те не знаят с каква емблема са и къде са регистрирани! Сигурно на "Драган Цанков" са осми или пети… Там има много регистрации - 48", каза с усмивка Стратега.

Пенев беше категоричен, че подходът "мач за мач" отговаря на историята и класата на тима от "Българска армия", който се нарежда сред най-добрите в света.

"Нашият клуб е история в целия свят. Радостно е, че всеки ден фирми се предлагат пред нас, защото те знаят, че ЦСКА е номер 1 в Европа... Знаете, ЦСКА и Бразилия. Клубът е минавал в целия свят! Мач за мач е стара традиция на специалисти и президенти, когато се играе първенство", заяви Пенев.

Иначе кафе "Баристо" е новият спонсор на ЦСКА-София. Договорът е дългосрочен, а параметрите на контракта са търговска тайна между двете страни, съобщава сайтът на "червените".

Логото ще стои върху десния ръкав на фланелките на мъжкия отбор. За първи път то ще бъде видяно на екипите в мача срещу Дунав утре (22 септември) от 20:00 часа на стадион "Българска армия".

Спонсорът беше обявен на пресконференция в залата на "Армията". На нея присъстваха Димитър Жоров - търговски директор на фирмата, почетният президент на ЦСКА-София Димитър Пенев, спортният директор на клуба Пламен Марков и капитанът Божидар Чорбаджийски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови