Павел Колев: Левски е в борбата за титлата заради слабата форма на конкурентите

OFFNews Последна промяна на 10 март 2019 в 11:07 1462 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира случващото се около клуба. Той засегна и въпроса има ли директива, според която „сините”  трябва спечелят титлата в Първа лига. Тон на тази полемика даде собственикът на Славия Венцеслав Стефанов след загубата от Левски в миналия кръг.

"Аз, доколкото разбрах, директивата е от Хасан Чинчири, трябва да се направи интервю с него и той да каже как е спусната тя. Това са врели-некипели и даже не ми се иска да влизам в тази тема. Това е от един фолклор, от който ние не сме част. Ние сме европейски клуб и говорим на друг език. Имаме цивилизационни разминавания", каза шефът на "сините" пред БНТ.

Според него Левски се намира в борбата за титлата на България не заради огромния напредък в играта си, а защото конкурентите се намират в слаба форма.

"На този етап Левски е в борбата заради ниското ниво на конкуренция. Фаворитите за титлата са свалили нивото, това е причината. Ние имаме добри играчи и ще се опитаме като отбор да донесем радост на хората, но в момента да се мисли за титла не е здравословно. Ако победим Лудогорец, нещата ще изглеждат малко по-добре. Но има мачове в плейофите, като всеки от тях е дерби и тогава ще се види кой за какво може да се бори. Нашата цел е друга", допълни още Колев.

Преди няколко дни Павел Колев обяви, че приоритет за клуба ще бъде школата, а бюджета за нея ще се увеличи двойно. Освен това ръководството на Левски вече работи по стратегия за намаляване на задълженията на отбора. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови