Националите се вдъхновяват за мача срещу Швеция с филм за Пеле

OFFNews 30 август 2017 в 11:15 2063 0

Ден преди квалификацията с Швеция, селекционерът на националния отбор Петър Хубчев включи в програмата за потготвителния лагер нетрадиционно занимание за футболистите.

След вечерната си тренировка националният отбор и треньорският щаб изгледаха заедно набиращия все по-голяма популярност сред спортните среди филм "Пеле: Раждането на една легенда".

Закритата предпремиерната прожекция на филма, който излиза по кината на 8 септември, беше специално организирана за родните национали в амфитеатралната зала в Националната футболна база в Бояна.

За отбора филмът беше не само необходимо разнообразие от тренировъчния процес, но и много вдъхновяващо и сплотяващо преживяване.

Момчетата гледаха биографичната лента за живота на великия футболист – от гетата в Бразилия до спечелването на Световната купа през 1958 година на финал срещу Швеция, като кулминацията на филма е именно мачът на Пеле и съотборниците му срещу шведите.

"Гледаме филма в точния момент. Вписа се отлично в настойката за предстоящия мач", сподели след прожекцията селекционерът Петър Хубчев.

Филмът проследява как Пеле връща вярата на бразилците във футбола като залага на характерния за тях стил джинга, от който са се отказали след загубата им от Уругвай през 1950 година. "От утре сменяме тактиката и почваме джинга", пошегува се националният селекционер.

"Пеле: Раждането на една легенда" е история за това как талантът среща характера и се превръща в дух, пред който препятствията са само повод да продължиш напред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови