Гриша Ганчев в Китай в деня "Х" за ЦСКА

OFFNews 11 октомври 2018 в 11:57 3203 0

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев е в Китай в деня, в който изтича крайният срок за плащането на активите на старото дружество, което е в процедура на несъстоятелност. Това става ясно от кратък коментар на Ганчев пред колегите от "България Днес", които се свързват с бизнесмена. "В Китай съм", отговаря лаконично Ганчев.

Днес следобяд фирмата "Ред Енимълс", която спечели търга за имуществото на старото дружество, сред които най-ценна е емблемата и имот край морето, трябва да плати 8 милиона лева. В наближаването на крайния срок изплуваха проблеми около въпросния имот, който попада в масата на несъстоятелността. Той е бил заложен пред НАП по времето, когато собственици на клуба бяха от сметопочистващата фирма "Титан", припомня "24 часа".

Фирма "Комеко" е спечелила дела, които доказват, че имотите са нейни, а не на старото дружество, и искат те да бъдат извадени от разпределението. Според синдик Дора Милева всичко било наред и ако фирмата спечели окончателно делата си по тях, те щели да бъдат платени от масата на несъстоятелността, която е почти изчерпана, тъй като всеки лев от 8-те милиона е разпределен към кредиторите.

Юристи споделят пред "24 часа", че има съмнения за имама и по казуса трябва да бъде сезирана прокуратурата. От "Ред Енимълс" смятат, че всичко се прави с цел да бъде приета най-ниската оферта от търга, която води към втородивизионния ЦСКА 1948.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови