Славия удари Септември, Черно море се утвърди на върха

OFFNews 28 юли 2017 в 23:14 2081 0

Отборът на Славия записа първа победа от началото на сезона. "Белите" удариха новака Септември (София) с 2:0 и събраха актив от четири точки. Герой за тима от "Овча купел" стана централният нападател Ивайло Димитров - Косъма, който откри резултата с хубав гол в 11-ата минута, а след това изработи дузпа в 62-ата, превърната от Иван Минчев във второ попадение.

В ранния мач от деня тимът на Черно море победи с 1:0 Дунав и се утвърди начело Първа лига.

С успеха момчетата на треньора Георги Иванов - Гонзо събраха пълен актив от 9 точки и са недостижими поне в следващите два кръга за преследвачите.

Победното попадение за Черно море вкара Илиас Хасани в 65-ата минута. "Моряците" се завърнаха на стадион "Тича" след прекъсване от 14 месеца. В края на първото полувреме бе отменен гол на Мариян Огнянов, но това не попречи на домакините да ликуват в края.

Двубоят беше проследен от спортния министър Красен Кралев, който симпатизира на Черно море.

Мачът беше равностоен, но развръзката настъпи в 65-ата минута. Тогава Хасани открадна топката от играч на гостите, напредна отляво и се опита да центрира на скорост.

Получи се намеса на бранител от "драконите" и топката се спря в обратния ъгъл на вратата - 1:0. Това бе първи гол за мароканеца в Първа лига.

Черно море - Дунав 1:0

1:0 Хасани (65)

Черно море: Михайлов, Цветков, Чунчуков, Божилов, М. Костадинов, Зехиров, Г. Илиев, Огнянов, Хасани, Старокин, Сукуп

Дунав: Антонов, Милчев, Патев, Марем, Хубчев, Димов, Аясс, Бр. Костадинов, Карагарен, Шопов, Будинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови