Вместо да облекчи мерките срещу коронавирус, Гърция ги затяга

OFFNews 02 януари 2021 в 13:12 4401 0

Вместо очакваното бавно и постепенно премахване на ограниченията заради пандемията от COVID-19, гръцкото правителство изненадващо въвежда пълна карантина до 11 януари.

Говорителят на правителството Стелиос Пецас съобщи за строги забрани, които влизат в сила от утре в 6 часа. Козметичните салони, книжарниците затварят врати и се забранява да работят магазините с предварително запазен час за посещение. Остават отворени само магазини за хранителни стоки, аптеки и бензиностанции.

Вечерният час отново е от 21 часа до 5 сутринта.

Излизането е разрешено само по спешност и на работа.

Това е лично решение на премиера Кириакос Мицотакис, обясни неочаквания ход говорителят на правителството Пецас. Мерките са насочени към овладяване на заразата преди да отворят всички училища на 11 януари.

В Гърция са въведени ограничителни мерки от началото на ноември, което промени изцяло епидемиологичната обстановка.

Не се променя протоколът за влизане в Гърция, като заедно със задължителен отрицателен тест за коронавирус на всички влизащи в страната се прави и бърз тест на границата, задължителна е тридневната карантина.

Опозицията поиска оставката на министъра на образованието с обвинение, че не може да създаде сигурност на децата в училище и поставя цялата страна под карантина.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II