Великобритания затваря допълнителните болници за пациенти с COVID-19

OFFNews 09 март 2021 в 16:16 1341 0

Допълнителните болници, създадени във Великобритания, за да се облекчи натискът върху здравните услуги по време на пандемията от коронавируса, ще бъдат затворени от април, съобщи здравният министър Мат Ханкок, цитиран от БТА.

Болниците "Найтингейл", които бяха създадени в цяла Великобритания миналата пролет, ще бъдат затворени през следващите седмици, след като броят на пациентите с ковид е спаднал, заяви Ханкок.

Във видео в Туитър той подчерта, че има по-малко от 10 000 пациенти с коронавирус в болниците в цяла Великобритания, спад след пика от 40 000 пациенти.

"Вече сме в позиция да се откажем от нашите болници "Найтингейл", каза Ханкок, като благодари на персонала, работил в там, и на онези, които са помогнали за изграждането им.

През изминалата година бяха изградени 10 болници, осигуряващи над 12 000 легла за пациенти в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Клоновете в Лондон и Съндърланд в Северна Англия, ще останат отворени като ваксинационни центрове, заяви говорителка на Националната здравна служба.

Случаите на коронавирус във Великобритания бележат постоянен спад от януари. Досега общо 22,3 милиона британци са получили първа доза от ваксина срещу COVID-19, предаде ДПА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови