Ексклузивно Първият мандат пропадна, ДПС се разцепи в гласуването (видео)

Великобритания: Смъртността ще се задържи висока още няколко седмици

OFFNews 02 април 2020 в 20:43 4476 0

Снимка BBC

Смъртността от Ковид-19 във Великобритания ще се задържи на високи нива още "няколко седмици", прогнозират от Националната здравна служба.

На пресконференция днес представител на службата и завърналият се на работа след вируса здравен министър Мат Ханкок отговориха на критиките, че правителството не се справя с епидемията.

Според Ханкок има достатъчно оборудване за медиците, болниците имат още капацитет, а целта на властите е да правят по 25 000 теста дневно до края на април. Като се обединят тестовете за активна инфекция и тези за прекарана, целта е те да достигнат 100 000 теста дневно. Той обаче подчерта, че има натиск да бъдат закупени тестове, които "в 3 от 4 случая дават грешен резултат".

"Има доказателства, че честотата на инфекцията не се увеличава експоненциално - въпреки че се увеличава, тя се увеличава линейно", добави Ханкок. По думите му, процентът на новозаразените трябва да спадне, за да бъдат вдигнати мерките.

В отговор на въпрос за заплатите на футболистите в английската Първа лига, здравният министър заяви убеждението си, че всички трябва да действат солидарност и заплащането на футболистите също да бъде намалено. Коментарът му бе в отговор на въпрос дали футболистите могат да се възползват от правителствената схема за компенсация на данъкоплатците вследствие на кризата.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ще се разцепи ли ДПС