Вдигат заплатите в ЕП, Юнкер взема над 5000 евро коледен бонус

OFFNews 29 ноември 2016 в 12:04 4579 3

В Еврокомисията вдигат заплатите за Коледа със задна дата

Снимка БГНЕС, архив

Въпреки наблюдаваното затягане на коланите в цяла Европа, ЕС ще награди своите 55 000 служители с увеличение на заплатите с 3,3 %, съобщава БГНЕС, като се позовава на в. „Дейли мейл“.

Поради повишаване на инфлацията заплатите на еврократите ще бъдат преизчислени със задна дата от юли, така че ще получат допълнителните си бонуси през декември. Президентът на ЕК Жан-Клод Юнкер, към който са отправяни призиви за оставка заради „Брекзит“ и хаотичните му действия покрай мигрантската криза, ще получи коледен бонус от 5 181 евро. Поради увеличаването на заплатата му с 10 362 евро, неговият доход догодина ще възлезе на 324 377 евро. Бившият премиер на Люксембург също така има право на „оскъдните“ 48 657 евро за жилище и 17 017 евро за други разходи, което означава общо възнаграждение от 390 051 евро. След като се пенсионира на 65 г., Юнкер ще получава по 69 336 евро годишно като пенсия.

За да успее без сътресения да се „пресели“ и да „премине“ към новите моменти в живота си след приключване на петгодишния му мандат начело на ЕК, Юнкер ще инкасира други 416 284 евро.

Говорител на Европейската комисия заяви, че увеличението на заплатите става по "автоматична формула", одобрена от евродепутатите и страните членки на ЕС. "Комисията не играе роля, когато става въпрос за автоматични годишни актуализации на заплатите на служителите на ЕС". От Евростат (статистическия орган на ЕС) отбелязват, че в периода между 1 юли 2015 г. и 1 юли 2016 г. заплатите на държавните служители са се повишили средно с 1,9 на сто. Доколкото в същото време инфлацията в Белгия и Люксембург е 1,4 на сто, взети заедно, тези числа водят до автоматична индексация на заплатата с 3,3%. По-рано тази година Юнкер отхвърли слуховете, че е алкохолик, твърдейки, че той изглежда като пиян при ходене поради травми в автомобилна катастрофа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

29.11 2016 в 15:23

Е, ама вие си ги подкрепяте. Заслужени са тези бонуси, все пак така се поощрява, защото знаем, че целта на тези бюрократи е единствено окопаване с власт и ояждане с пари. Другото най-важно е да разсипват икономически редовите граждани, предоставяйки ги на корпорациите като евтина работна ръка, без никаква възможност за реализация, а парите им от данъци да се дават на "малцинствата" в Европа.
Така се гради просперитет, това е което искахте нали седеруги ????
Да ви кажа честно, предпочитам да съм беден в средната класа на Евразия, от колкото в ментално и физически изнасилената средна класа на Европа...
 
X

Предизборно със Светльо Витков