Убиецът от Трир ще отговаря пред съда по три обвинения

OFFNews 02 декември 2020 в 13:11 1711 0

Снимка БТА/AP

Германецът, който вчера навлезе с автомобила си на пешеходна пътека и уби петима в югозападния град Трир, ще бъде изправен пред съдия по 3 обвинения - убийство, опит за убийство и нанасяне на тежки телесни повреди, съобщи немското издание Die Zeit. 

51-годишният извършител беше арестуван още снощи. Той е започнал да дава и показания на полицията, като оттам отказаха да дадат подробности за разпита. На мъжа ще бъде направена и психиатрична експертиза. След което ще бъде изправен пред съдия, който ще реши дали извършителят да бъде арестуван за постоянно или настанен в психиатрично заведение. 

Властите заявиха, че Бернд В. няма постоянен адрес и в последните дни е живял в използвания при нападението Ленд Роувър, взет назаем от приятел. 

На пресконференция късно снощи, полицията в Трир отхвърли мотивd на инцидента да е терористичен, политически или религиозен, като той все още остава неизяснен. 

От властите съобщиха още, че мъжът е бил пиян с 1,4 промила алкохол в кръвта. 

След инцидента, четирима души продължават да са с опасност за живота в болница, петима други са с тежки наранявания, а шестима са леко пострадали. В болничното заведение е настанена и майката на убито 9-месечно бебе при трагедията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови