Таяни защити Ска Келер пред ЕП и призова случаят с Валери Симеонов да не се повтаря

OFFNews 28 февруари 2018 в 16:51 4546 3

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщи на своите колеги за случая с евродепутата Ска Келер в България при откриването на двудневното заседание на ЕП в Брюксел.

След участието на Келер в екопротеста срещу строителството в Пирин вицепремиерът Валери Симеонов призова тя да бъде прогонена от страната. 

След като научих за това, се свързах с българското правителство и получих уверения, че изявлението на Симеонов не е правителствена позиция, затова случаят е приключен, каза Таяни. 

Свободата на изразяване на мнение е сред основните права на гражданите на ЕС. Това важи особено за хора като Келер, които са били пряко избрани и представляват гражданите. Тази свобода е основна част от нашата демокрация. Тя предполага правото на несъгласие, на възражение, допълни той.

Таяни подчерта, че е доволен от разграничаването на правителството от позицията на Симеонов и изрази надеждата това повече да не се повтаря. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12128

4

Minddestruction

01.03 2018 в 03:23

Е това ако е защита?! Наш'то правителство се разграничило от себе си и Таяни затраял.
"Извинявай другарче, друг път няма да правя така...."

23293

3

Стефан

01.03 2018 в 02:49

Колко може за тая келява кънка? Туристка - и туристка. Никой български евродепутат не ходи в нейната кочина да размахва пръст на тамошното правителство.
Да си намери некъв джендър, да си родят котенце/петле/негърче/толстолобче, и да изчезва от моя живот. Ай ...

 
X

Да помогнем на украинските деца!