Снежна буря отмени полети и затвори пътища в Германия и Гърция

OFFNews 05 януари 2019 в 13:11 2666 0

Greek Reporter

Снимка Greek Reporter

Обилни снеговалежи забавиха и отмениха множество полети в Германия и Гърция и прекъснаха движението по редица немски и гръцки пътища. 

Заради снежни бури в Германия редица полети бяха отменени или забавени на мюнхенското летище, предаде ДПА. В някои райони покрай Алпите снежната покривка стигна половин метър. Говорител на летището в Мюнхен приканил пътниците да проверят онлайн кои полети са все още активни, тъй като някои авиолинии имали проблеми, предаде БТА. Движението по някои пътища в Германия също е прекъснато, а метеоролозите предупреждават и за опасност от лавини. 

Самолет от Лондон за Солун със 182 пътници на борда бе пренасочен и кацна в западния румънски град Тимишоара тази нощ, предаде Медиафакс. Според представители на летището в Тимишоара полетът е бил на нискотарифната компания "Райенъеър". След като 182-ата пътници слезли на аерогарата, те получили помощ от представители на компанията, която им дала опцията да заминат с автобуси до Гърция. "Над 100 пътници заминаха с автобуси, а 71 души се отказаха и останаха на летището", пише в съобщение на летището в Тимишоара, цитирано от БТА. Друг полет от Виена пък е кацнал в Скопие.

Пътната обстановка в Гърция също е засегната от лошото време. На места снегът достига един метър височина. Гръцката полиция излезе с официална информация за районите с ограничено движение, предаде изданието "Thestival.gr". Съобщение от главната дирекция на полицията в Централна Македония приканва пътуването по почти всички национални и местни пътища с изключение на магистралата "Виа Игнатия" да се извършва само с вериги за сняг. Полицията още съветва пътниците да тръгват само с телефони със заредени батерии и да избягват пътуването по заснежени пътища като цяло.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови