След Аста ла виста, бейби, с премиерския пост Борис Джонсън кара меден месец в Словения

OFFNews 08 август 2022 в 10:58 2019 0

Джонсън

Снимка БТА

Борис Джонсън

Британският премиер в оставка Борис Джонсън е на кратко частно посещение в Словения, съобщи кабинетът на словенския премиер Роберт Голоб, като потвърди информации в британските медии.

От кабинета на Голоб уточниха, че не е планирана среща между премиерите. Докато Даунинг стрийт отказа да разкрие къде е на почивка Джонсън тази седмица, британските медии съобщиха, че той е в Словения със съпругата си Кари за меден месец.

Британският „Индипендънт“ пише, че Борис и Кари Джонсън са избрали словенския петзвездния бутиков хотел "Вила Планинка", който обещава на гостите си, че ще „забавят темпото, хармонизирайки ритъма с вашия вътрешен баланс“.

В края на юли Джонсън и половинката му Кари отпразнуваха сватбата си с роднини и приятели на парти в имот на милиардера и спонсор на британската Консервативна партия лорд Банфорд. Тържеството се състоя в голяма бяла шатра в пределите на имението Дейлъсфорд хауз, датиращо от 18-и век, напомня БТА.

На 20 юли ексцентричният британски премиер устрои епично сбогуване с поста. По време на последната си реч пред парламента Джонсън защити решенията, които е взел като премиер на страната, и завърши с култовата реплика от "Терминатор": "Аста ла виста, бейби!" Преди това, обаче Борис Джонсън остави завещание на приемника си: Дръжте се с американците и подкрепяйте украинците!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови