Швеция ще признава три вида отрицателни тестове за коронавирус

OFFNews Последна промяна на 05 февруари 2021 в 18:43 1128 0

Във връзка с изискването за предоставяне на документ за отрицателен тест за коронавирус, което влиза в сила от утре в Швеция, местните власти уточняват, че ще признават резултати от три вида теста - PCR, бързи антигенни тестове, както и LAMP тестове. Те трябва да бъдат направени не по-късно от 48 часа преди влизането на територията на страната, съобщанат от българското външно министерство.

Сертификатите трябва да са на английски, шведски, датски или норвежки език и да включват имена по документа за самоличност, ден и час на теста, метод, по който е направен, както и данни за издаващата институция.

Изключения се предвиждат за хора на възраст под 18 г., за граждани със статут на постоянно пребиваване в Швеция, за заетите в транспортния сектор, спортните състезатели и сезонните работници.

Повече информация за новите условия за влизане в Швеция е публикувана на следния линк: https://mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Sweden

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Швеция на телефони +46 8 20 25 27, +46 8 723 09 38.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови