Сърбия концентрира преминаване на ГКПП от и за България през два пункта

OFFNews 12 март 2020 в 16:28 3915 0

Заради разпространението на коронавируса временно се преустановява преминаването на хора и МПС през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стразимировци и ГКПП Брегово. Трафикът за и от Сърбия се пренасочва към ГКПП Калотина и ГКПП Връшка чука, съобщи МВР.

Мярката важи от днес. От МВР обясняват, че е въведена временна забрана за влизане на територията на Сърбия на чужди граждани от Италия, Китай, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната важи за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани.

Пристигащи от рискови дестинации ще бъдат пропускани в Северна Македония само през ГКПП Гюешево - ГКПП Деве Баир. На границата с Румъния на ГКПП Видин - Дунав мост и на ГКПП Кардам трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили, съобщават още от МВР. Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина.

Товарните превози над 3.5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози.

От посолството ни в Хърватия информират българските превозвачи за нова мярка, предприета от хърватската страна при транзитното преминаване на шофьорите.

За да бъде допуснат в Хърватия, всеки шофьор, който влиза транзитно от Сърбия, а преди това е имал курс до Италия, трябва да има минимум 14 дни от излизането си от Италия.

В противен случай шофьорът подлежи на карантина в зависимост от дните, които са минали от последното излизане от Италия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови