Съдът връща в Германия българка, за да я разследват за измами

OFFNews 18 януари 2021 в 17:00 2315 0

45-годишната Анна С. ще бъде екстрадирана в Германия, където е разследвана за измами, реши Варненският окръжен съд. Жената е обявена за международно издирване във връзка с издадена Европейска заповед за арест (ЕЗА) от Районния съд в Меминген на 2 ноември 2017 г., съобщи БНТ.

Анна С. е задържана на 12 януари 2021 г. в Провадия.

Тя се издирва от германските власти по обвинение, че в периода 28-30 ноември 2016 г. е извършила три измами за 930 евро.

На 28 ноември 2016 г. Анна С. се свързала с работодател в Марктобердорф, който набирал работници за кухнята на ресторанта си. Поискала му 150 евро за самолетен билет, които той превел още същия ден.

На следващия ден жената отново позвънила на бъдещия си работодател в Германия и поискала още 280 евро, за да мине границата, на която била спряна заради стари задължения. Исканата сума отново й била преведена веднага.

По-късно същия ден получила допълнително 500 евро, след като мним митнически служител се обадил на ресторантьора, за да му обясни, че без тази сума Анна не може да напусне България. С подобни сценарии били направени още два опита за измама.

За това престъпление германският наказателен кодекс предвижда затвор до 10 г.

Пред съдебният състав на Варненския окръжен съд Анна С. отказала да бъде доброволно екстрадирана. Тя обяснила, че се се грижи за болната си сестра и е трудово заета и помоли да не бъде трансферирана.

Варненският окръжен съд обаче не е уважил искането й.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови