Русия гласува на местни избори след масовите протести

OFFNews 08 септември 2019 в 08:53 1738 2

Снимка БГНЕС

Във всичките 85 региона на Русия за днес са насрочени избори на различни равнища. Над 56 милиона граждани могат да упражнят правото си на глас.

В днешния т.нар. единен ден на гласуване паралелно протичат 58 големи избирателни кампании.

В различните региони се гласува за губернатори, регионални законодателни събрания, градски парламенти и кметове на населени места. В четири избирателни окръга изборите са за депутати в Държавната дума.

В Москва предстои обновяване на състава на 45-местната градска Дума. Предизборната кампания в столицата беше белязана от протести, сблъсъци с полицията и масови арести. Няколко участници в демонстрациите вече получиха ефективни присъди, съобщава БНР.

Протестите започнаха, след като градската избирателна комисия отказа да регистрира за участие във вота почти всички независими кандидати с изключение на един. Аргументът на комисията беше, че в подписките в тяхна подкрепа има неверни данни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

2

AnderXale

08.09 2019 в 11:30

Протестите щеше да са масови ако от тези 56 милиона имащи право на глас поне една трета бяха излезли на протест. Те събраха 30 хиляди по техни си данни или 0,0005% от имащите право на глас. Голяма масовост, голямо чудо...

3892

1

Любител

08.09 2019 в 11:02

Сега ще се тества "умното гласуване" в Москва. Сработи в истанбул дано сработи и в Москва. Никой не заслужава такова варварско ограбване,каквото путин наложи в русия.
Желая успех на всички,подкрепящи умното гласуване.????