Reuters: ЕС отлага среща на върха заради британския референдум за излизане от ЕС

OFFNews 25 март 2016 в 08:41 3412 2

Снимка Reuters

Британският референдум, на  който гражданите ще решат дали страната да излезе от Европейския съюз или не, вероятно ще доведе до отлагане на срещата на върха в ЕС, насрочена за същия ден, пише Reuters, като се позовава на свои източници.

Регулярната среща през юни на Европейския съвет, на която се събират държавните глави и правителствените ръководители на 28-те страни членки, ще бъде насрочена за 27 и 28 юни, т.е. ще бъде отложена с четири дни, въпреки че вече има потвърждение за присъствие от всички участници, е казал един от източниците на агенцията.

Няма официален коментар на тази новина от Европейския съвет.

Миналия месец министър-председателят Дейвид Камерън насрочи т. нар. референдум "Брекзит" за 23 юни. Изборите във Великобритания винаги се провеждат в четвъртък, което означава, че резултатът ще бъде известен точно тогава, когато лидерите приключват с вечерята си през първия ден на срещата на върха, която първоначално беше насрочена за 23-24 юни.

С отлагането на Съвета, официалните власти се надяват да се убедят, че останалите лидери ще вземат обмислено решение в отговор на резултата от референдума.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!