Радан Кънев: Г-н Гешев е добре дошъл да арестува и мен. Веднага ще се откажа от имунитета си на евродепутат

OFFNews 15 април 2020 в 22:42 4510 1

"Г-н Гешев е добре дошъл да арестува и мен, веднага ще се откажа от имунитет и ще му съдействам със списък на комисията (ако Господ не му го е пошушнал междувременно).

Това публикува в социалната мрежа фейсбук евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев. Повод за изригването на Кънев са повдигнатите от прокуратурата обвинения срещу шефа на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова.

Тя бе обвинена заради свои интервюта и й беше наложена мярка "парична гаранция" от 20 000 лв. Проф. Стоименова получи подкрепа от редица организации след действията на прокуратурата, а много фармацевти излязоха пред аптеките си с плакати в нейна защита.

"Това обвинение е пълен абсурд и произвол, но и нещо по-лошо - пряка заплаха срещу свободата на изразяване на научната общност и съответно - основите на цивилизования ни начин на живот. Само ще отбележа, че тревожните послания, за които проф. Стоименова беше обвинена, са тема на ежедневен дебат в Комисията на Европейския парламент по околна среда и обществено здраве, на която съм член", написа Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови