Полицията претърсва офиси на организаторите на Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

OFFNews 20 юни 2023 в 15:25 1240 0

Париж

Снимка Getty images

Полицаи нахлуха в офиси в предградието Сан Дени.

Френската полиция претърсва седалището на организаторите на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. Обиските са част от две разследвания за корупция при възлагане на поръчки за строителство на обекти, свързани с летните игри, съобщи Би Би Си.

Говорител на организационния комитет на Париж 2024 заяви, че организацията "оказва пълно съдействие на разследващите".

Следователите са пристигнали за внезапна проверка днес в централата на Организационния комитет на Олимпийските игри в Сен Дени, предградие на Париж, както и в офисите на Solideo, публичната организация, която отговаря за строителните проекти за игрите.

Френската организация, отговаряща за проследяването на финансови престъпления, PNF потвърди, че претърсванията се извършват на няколко места.

Олимпийските игри през 2024 г. ще се проведат от 26 юли до 11 август, а параолимпийските игри ще са през септември.

Полицейските обиски от вторник са последният епизод, който засяга олимпийското движение във Франция и спорта като цяло през последните месеци.

През май председателят на Националния олимпийски комитет на Франция Брижит Енрикес подаде оставка, което изненада много спортни наблюдатели. Причина не бе посочена, но решението й дойде на фона на съобщенията за силни вътрешни противоборства в организацията.

По-рано през годината шефовете на френските федерации по футбол и ръгби се оттеглиха в резултат на скандали, предизвикали широк отзвук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки