Парижкият Дисниленд става ваксинационен пункт

OFFNews 21 април 2021 в 15:09 1779 0

Най-голямата туристическа атракция в Европа "Дисниленд" в Париж от събота ще бъде домакин на място за масова ваксинация срещу COVID-19 в своя конгресен център, съобщи АФП.

Франция се опитва да ускори процеса на имунизиране на населението си, като планира поне първа доза да получат 20 млн. души до средата на май.

Увеселителният парк на изток от френската столица е затворен от 30 октомври заради пандемията и така без работа останаха 17 000 служители.

Първоначално се планираше "Дисниленд" - Париж отново да приема посетители на 2 април, но влошените условия го принудиха да отложи отварянето.

Мястото за ваксинация ще е в конгресния център в близост до хотелски комплекс, извън увеселителния парк в "Нюпорт Бей клуб". То ще бъде отворено само през почивните дни.

Целта е да се правят инжекции на около 1000 души дневно.

Досега имунизираните във Франция с първа доза са 12,8 милиона души, или 19% от населението ѝ, според данните на министерството на здравеопазването. 

Глобалната група на "Дисни" обяви 32 000 съкращения на работни места в своите дейности в целия свят до края на първото тримесечие, най-вече в САЩ, заради пандемията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки