Нови мерки в Европа - всички по домовете, навън само за храна и лекарства

OFFNews 15 ноември 2020 в 17:59 17805 0

Сръбските власти затягат мерките за борба с коронавируса, но все още не планират въвеждането на вечерен час, заяви премиерът Ана Бърнабич, предадоха световните агенции.

Днес сръбското правителство проведе специално заседание във връзка с ковид кризата, като на този етап реши да забрани работата на ресторанти, кафенета, нощни клубове, търговски центрове и магазини от 21.00 вечерта до 5.00 часа сутринта. Изключение правят аптеките, доставката на храни и бензиностанциите.

Новите мерки влизат в сила от 17 ноември и ще действат засега до 1 декември. Ако тези ограничения не дадат резултат, следващото решение ще е за вечерен час, предупреди Бърнабич.

Гърция забрани през следващите дни събирания на повече от трима души на фона на предстоящата годишнина от студентските бунтове от 17 ноември 1973 г., довели до падането на военната диктатура, предаде АФП.

В случай, че политически партии и отделни лица не спазят нареждането и организират масови събирания, те ще бъдат глобявани съответно с 5000 и 3000 евро, а всеки участник ще трябва да плати глоба от 300 евро. 

Френската полиция засили през почивните дни контрола в Париж, за да гарантира, че се спазват строгата карантина, предаде Ройтерс. Вчера рано сутринта силите на реда трябваше да разтурят незаконно празненство с около 400 гости в градче край Париж.

По силата на мерките, хората трябва да стоят по домовете си и могат да излизат само за да си купят храна или други стоки от първа необходимост, или за един час физически упражнения.

Те трябва да носят у себе си подписани документи, удостоверяващи причината, поради която са навън. При неспазване на мерките и липса на документи, глобата е 135 евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!