Нова мобилизация на стачката във Франция засяга обществения транспорт и спира полети

OFFNews Последна промяна на 09 януари 2020 в 07:56 1764 0

Заради продължаващата национална стачка във Франция синдикалните организации са обявили ново мобилизиране от днес до 11 януари 2020 г., съобщиха от българското Министерството на външните работи. По информация на българското посолство в Париж стачните действия ще засегнат обществения транспорт, включително и полетите, както и училища, болници, рафинерии и бензиностанции.

Авиокомпанията „Еър франс“ предупреждава, че има риск полетите на къси и на средни дестинации да бъдат анулирани, но уверява, че стачката няма да се отрази върху полетите на дълги разстояния. Превозвачът предлага безплатна замяна на полета при определени условия.

Стачните действия ще засегнат и голяма част от обществения транспорт в страната – автобуси, метро и влакове.

Синдикалните организации са призовали също така за блокиране на рафинериите във Франция, което е възможно да доведе до недостиг на гориво на бензиностанциите. Обявено е и провеждането на голяма манифестация в Париж на 11 януари 2020 г.

Препоръчва се на българските граждани, пребиваващи във Франция или планиращи пътуване в страната, да се информират за актуалната обстановка, като имат предвид възможните затруднения и закъснения на обществения транспорт, както и анулиране на полетите от и за страната. 

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Париж на следните телефони: + 33 1 45 51 85 90 и +33 6 23 18 09 93.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови