Норвежец мултимилионер бе арестуван по подозрение, че похитил съпругата си

Даниела Добрева 28 април 2020 в 18:02 3831 0

Норвежец мултимилионер е бил арестуван днес заради изчезването на съпругата му преди 18 месеца, предаде АФП, цитирана от БНР.

Том Хаген (70 г.) бе арестуван, когато тръгнал за работа по подозрение в „убийство или съучастие в убийство“, каза комисар Ида Мелбо Ойстесе от полицията в Осло.

Съпругата му Анне-Елизабет Фавелик Хаген (68 г.) изчезна безследно от дома им в Льоренскуг, източно от Осло на 31 октомври 2018 г.

Полицията съобщи в началото на януари 2019 г., че работи по изчезването на жената, като основната версия е отвличане с цел откуп. Край дома на семейството бил намерена бележка с лош правопис със заплахи и искане на 9 милиона евро в криптовалутата монеро.

Спорадични контакти с предполагаемите похитители в дигитални платформи първоначално подкрепили теорията за отвличане.

Но през юни 2019 г- полицията направила преоценка на уликите и започнала да проучва дали не става дума за убийство, представено като отвличане.

Том Хаген е 164-ти по богатство в Норвегия според класацията на сп. „Капитал“, като състоянието му се оценява на 1.9 млрд. норвежки крони (168 млн. евро, $183 млн.).

Неговият адвокат отрече твърденията. „Той категорично поддържа, че няма нищо общо с това“, каза Свейн Холден пред обществената телевизия NRK.

Полицията не представи конкретни доказателства в подкрепа на подозренията си за потенциалния мотив, но посочи, че по случая „има следи от ясно, предумишлено насочване в грешна посока“.

Не е ясно каква е точната роля на Том Хаген в изчезването на съпругата му, дали е имал съучастници, както и къде е тялото на Анне-Елизабет Хаген, която сега се смята за мъртва.

Полицията съобщи, че тепърва ще разпитва заподозрения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews