"Моля, не си тръгвайте от ЕС! Германия се нуждае от британците"

OFFNews 11 юни 2016 в 15:42 5963 14

Днес авторитетното германско списание "Шпигел" излиза със специален двуезичен брой на английски и немски.

В специалното издание редакцията на "Шпигел" отправя апел към британците да гласуват за оставане в Европейския съюз на референдума на 23 юни.

Броят на английски вече се продава във Великобритания на намалена цена за 2 британски лири.

И на немската, и на английската обложка на "Шпигел" посланието е едно и също: "Моля, не си тръгвайте! Защо Германия се нуждае от британците."

Според сондаж на социологическия институт Ти Ен Ес, направен за списанието, 79 процента от германците искат Великобритания да остане в ЕС.

Ройтерс отбелязва, че Германия е притеснена, че може да изгуби една подкрепяща свободния пазар "сродна душа" в общността.

В уводната статия на "Шпигел" е описана важната роля на Великобритания за оформянето на ЕС и се анализират последиците от евентуално излизане на страната от общността за сигурността, способността за борба с терора и геополитическата тежест на Европа.

12 дни преди провеждането на референдума за членството на Великобритания в Европейския съюз, излизането на страната от ЕС изглежда все по-вероятно. Проучване, поръчано от в. "Independent" показа 10% преднина на тези, които искат излизането от Съюза пред онези, които ще гласуват за оставането на страната в него по време на референдума на 23 юни.

В проучването са участвали 2000 души. 55% от тях заявяват, че смятат, че Великобритания трябва да напусне ЕС (с 4% повече от последното проучване през април), докато 45% споделят противоположното мнение.

Проучването е направено сред хора, които са потвърдили, че ще гласуват, а сред тях много повече са привържениците на т. нар. Брекзит. Времето за регистрация обаче беше удължено, което може да доведе и до различен резултат при гласуването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

14

El Commandante

12.06 2016 в 09:52

"има глобални проблеми, които влияят на ВСИЧКИ хора,"

Глобалните проблеми, бабе, се създават на две три силно локални места..нали...

12074

13

баба ви

12.06 2016 в 03:15

Разделяй и владей. Да се разедини целия свят, а после ще се появи "някой", който да капитализира.

Ако не осъзнаем, че има глобални проблеми, които влияят на ВСИЧКИ хора, ще изчезнем като вид. Пък вие си мерете .... за това кой кого...

77927

12

El Commandante

11.06 2016 в 20:47

В първия момент прочетох: Моля не си тръгвайте от ЕС!Германия се нуждае от бежанците...