Мнозинството от британските избиратели искат излизане от ЕС заради имигрантите

OFFNews 06 септември 2015 в 07:45 5732 3

Мнозинството от британските избиратели искат излизане от ЕС заради имигрантите

Мнозинството от британските избиратели са за излизане от ЕС поради опасенията от имиграцията, показа проучване на общественото мнение за обществените нагласи преди референдума за британското членство в съюза, съобщава Ройтерс.

Проучването на фирмата "Сървейшън" за в. "Мейл он сънди" установи, че 51 процента от анкетираните искат Великобритания да излезе от ЕС, а 49 процента искат да остане, изключвайки избирателите, които още не са решили. Резутатите показват покачване на броя на желаещите страната на напусне Евросъюза. Макар че резултатите са в рамките на статистическата грешка, предишно аналогично проучване в края на юни и началото на юли установи подкрепа за оставане в ЕС от 54 процента, докато 45 процента бяха за излизане.

От компанията уточняват, че анкетата за първи път установява преднина на привържениците на напускането от ноември 2014 г. насам. Освен това значително мнозинство от избиратели, които подкрепят оставането, са склонни да променят мнението си, ако миграционната криза в Европа се задълбочи.

Още миналата година кметът на Лондон Борис Джонсън подкрепи призивите за излизане на страната от Европейския съюз. Тогава Джонсън, който е един от най-популярните политици на Острова, заяви, че родината му не трябва да се страхува да напусне съюза, тъй като може да има „велико и славно бъдеще” извън него. Ако страната не предоговори отношенията си с Брюксел и не успее да си върне основни права, като това да контролира притока на чужденци, то би било по-добре да напусне един нереформиран ЕС, допълни кметът.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел смята, че страната ѝ би приела евентуалното напускане на Великобритания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!