Меркел иска удължаване на локдауна до края на месеца

OFFNews 09 февруари 2021 в 20:23 1689 0

Снимка архив

Канцлерът на Германия Ангела Меркел иска удължаване на локдауна до края на февруари, съобщи немското издание Die Zeit, позовавайки се на проект за резолюция за продължаване на ограниченията.

В сряда Меркел и лидерите на 16-е федерални провинции ще обсъдят дали е възможно разхлабването на противоепидемичните мерки, които действат от ноември и бяха затегнати допълнително в средата на декември. 

"Трябва да изчакаме до 1 март", е заявила днес Меркел на работно заседание на нейната парламентарна група - ХДС, цитирано от Ройтерс. 

"Няма да спечелим нищо, ако преждевременно прекратим локдауна", допълва тя. 

Според нея при разхлабване на противоепидемичните мерки предимство ще имат началните училища, детските ясли, фризьорските салони и малките търговски обекти, като целта е да се избегне ново затваряне. 

Докато броят на новозаразените в Германия намалява, нараства безпокойството относто действието на другите разновидности на коронавируса, отбелязва Ройтерс. 

На работното заседание Меркел е изтъкнала, че делът на заразените с идентифицирания във Великобритания вариант се удвоява на всеки десет дни, като скоро той може да стане преобладаващ в страната. 

За последното денонощие Германия е регистрирала 3379 новозаразени и 481 починали. От началото на пандемията броят на случаите на коронавирус е близо 2,3 млн. души. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!