Критикът на Путин Николай Глушков не се е самоубил. Бил е удушен

OFFNews 10 април 2021 в 14:59 7819 0

Близкият приятел на олигарха Борис Березовски - бизнесменът Николай Глушков, критик на руския президент Владимир Путин, е бил удушен в дома си в Лондон през 2018 г. Това е заключението на британски експерт по съдебна медицина, съобщиха британски медии.

Според експерта убийството в южния лондонски квартал Ню Молдън е извършено по начин, по който да изглежда като самоубийство.

Глушков е бил намерен обесен в дома си само седмица след опит за отравяне с „Новичок“ в Солзбъри на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му.

Глушков бяга от Русия, след като е обвинен във финансова измама като директор на „Аерофлот“ и пристига на Острова, където получава политическо убежище през 2010 г.

През 2017 г. в негово отсъствие е осъден на 8 г. затвор от руски съд за кражба на 87 млн. паунда от авиокомпанията. На 12 март, когато е трябвало да се яви, за да представи защитата си в съд в Лондон, той е намерен мъртъв от дъщеря му Наталия.

От лондонската полиция съобщиха, че до момента няма арестувани и не е установен мотив.

Борис Березовски, който също беше отявлен критик на Путин, бе намерен обесен в дома му графство Баркшър през 2013 г. Разследването на смъртта му все още не е приключило.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови