Коледата възможна? Няколко страни предупредиха, че е рано за планове

OFFNews 13 ноември 2020 в 10:56 2290 0

Снимка Pixabay

Няколко европейски страни предупредиха гражданите си, че е твърде рано за планове за пътувания по Коледа, тъй като вълната от коронавируса на континента продължава да расте, предаде Би Би Си.

В Швеция хората бяха предупредени, че по Коледа е много вероятно да има ограничения при пътуванията.

Френските и ирландските власти също обявиха, че е рано да се каже дали хората могат спокойно да правят резервации за пътувания.

Шест седмици преди празниците много държави все още са със строги ограничителни мерки, а други сега ги разширяват. Португалия, например, увеличи районите, в които има вечерен час. Вече три-четвърти от страната е със строги мерки срещу епидемията.

Главният епидемиолог на Швеция Андрес Тегнел обърна внимание на гражданите, че по Коледа е възможно да има органичения за пътуванията между различни райони на страната, за да не се претоварят регионалните здравни заведения. Очаква се решения за това да бъде обявено до две седмици, но ситуацията може да претърпи промяна и точно преди Коледа, посочи Тегнел. Епидемиологът обяви, че голяма част от новите случаи на инфекцията идват от частни партита. Той изрази надежда, че забраната за продажба на алкохол в баровете след 22:00, която влиза в сила от следващия уикенд, няма да довете до повече частни партита.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови