Каквото и да говори Рюте, Еврокомисията настоява да сме в Шенген

OFFNews 05 декември 2022 в 17:24 3387 2

Илва Йохансон

Снимка EC - Audiovisual Service

Илва Йохансон

България, Румъния и Хърватия преминаха задълбочена проверка, която показа, че изпълняват всички изисквания за присъединяване към Шенген. Това заяви днес еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, съобщава БТА.

Допълнителните проверки, поискани от някои държави, показаха, че България и Румъния са повишили още повече защитата на външните граници, добави тя.

Изобщо нямаме такава информация, заяви Йохансон по повод твърденията на нидерландския премиер Марк Рюте, че българската граница може да се премине "срещу 50 евро" подкуп.

Съветът на ЕС разполага за предстоящото заседание в четвъртък с всички доклади, които показват, че България, Румъния и Хърватия изцяло изпълняват всички изисквания, посочи Йохансон.

Тя изрази очакване гласуването на европейските министри на 8 декември да доведе до положителен за трите страни резултат.

Онези, които се съмняват в оценката на комисията, трябва да знаят, че разширяването на Шенген ще доведе до повече и по-добър контрол на границите, заяви и зам.-председателят на ЕК Маргаритис Схинас.

Мит е и е нечестно да се твърди, че разширяването на Шенген ще доведе до по-малко контрол, добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

2

хr4

05.12 2022 в 19:23

Единствения проблем с червения картон от Рюте е, че налива вода в мелницата на русофилистиците и техните клакьорки. За другото си е прав човека!

3767

1

Име на профила

05.12 2022 в 19:14

Ама той не е излъгал човека, ако да е гаден хголандец. Кого точно се опитват да лъжат гълъба и льотчика? Матряла ни, освен.