Юнкер: Не можем да избегнем това, че някои мигранти ще са терористи

OFFNews 15 септември 2016 в 16:08 4848 0

Докато има гладуващи по света, яростта им ще ни застига. Не можем да избегнем това, че някои от мигрантите ще се окажат терористи. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в интервю на живо за аудиторията на YouTube.

Юнкер беше интервюиран от трима влогъри, които му зададоха въпроси за нуждата от Ев3ропейския съюз, бъдещето на Съюза и проблеми, пред които е изправен. 

Помолен да избори три причини за нуждата от ЕС, Юнкер посочи мира, бъдещето и нуждата европейците да се изправят заедно срещу съперниците си. 

Председателят на ЕК подчерта, че младите хора по-често трябва да вземат думата, за да имат влияние в ЕС, и допълни, че винаги е признавал необходимостта от това да има връзка с младите хора. 

Попитан как вижда ЕС след 50 години, той заяви, че знае как не би искал да изглежда ЕС. Избледняла идея за Съединени европейски щати, която няма връзка с желанието на европейците да запазят идентичността си, каза той и призова ЕС да мисли не толкова за разширяване, колкото за обособяването на съвместна отбрана.

Не говоря за повече въоръжаване, а да бъдем по-способни да се защитаваме сами, уточни Жан-Клод Юнкер.

По повод узаконяването на еднополовите бракове Юнкер посочи, че не е привърженик на намесата на държавата в личния живот. 

Държавите не трябва да забраняват любовта между хората, всички заслужават уважение. Бях вносител на люксембургския законопроект за узаконяването на еднополовите бракове. Светът няма нужда от господари и диктатори, подчерта той.

Юнкер допълни, че е възразил срещу назначението на своя предшественик Жозе Барозу в Голдман Сакс заради приноса на банката в предизвикването на световната икономическа криза.

Не съм срещу лобизма, но е необходима повече прозрачност, категоричен е той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!