Юнкер: ЕК не иска да диктува на никого нищо

ОFFNews 15 март 2017 в 11:25 2941 5

ЕК не иска да диктува на никого нищо, заяви председателят на комисията Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент в Страсбург по повод предложените от него пет посоки за бъдещото развитие на ЕС, предава БТА.

За пръв път открито той се обяви срещу една от предложените възможности - от ЕС да остане само единният пазар. ЕС е повече от търговия, икономика и валута, коментира Юнкер.

Той повтори, че предложенията му, очертани в Бялата книга, не целят да издигнат нова Желязна завеса между Изтока и Запада. Юнкер посочи, че предложенията не целят и развитието на Европа "на две скорости".

Бях скандализиран от изявленията на Турция по отношение на Холандия, заяви Юнкер. ЕС няма да се присъединява към Турция, Турция се стреми към членство в ЕС, отбеляза той.

Трябва сами да се погрижим за собствената си отбрана, трябва да повишим отбранителните си разходи, заяви председателят на ЕК. Доналд Тръмп не е първият президент на САЩ, който иска това от нас. Подписали сме договореност в Уелс и трябва да я спазим. Но сигурността не е свързана само с разходи за отбрана, а и с осигуряването на средства за развитие за държави извън ЕС, посочи Юнкер.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  42249

  5

  Denis Rizanov

  15.03 2017 в 14:48

  Професора, както ги е описал нещата ше вземе накрая да излезе вярната приказката, че българите като поемат председателството през 2020 и у съюза ше са останали само България, Румъния и Гърция. И нашия председателстващ щял да вика, че си го има съюза и све му е у ред.
  Засега само годината не съвпада с тази от вица.

  77927

  2

  El Commandante

  15.03 2017 в 12:10

  Е да не съм аз налагал квоти резаци бе, Ру Пол!?!?!

   
  X

  Васил Терзиев за новото мнозинство в СОС