Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Гласуване с чужда карта и в Европарламента - хванаха Марин Льо Пен

OFFNews 29 октомври 2015 в 11:50 3382 3

Снимка Би Би Си

Лидерът на френския Национален фронт Марин Льо Пен е обвинена в нарушаване на правилата на Европейския парламент, като е оставила друг евродепутат да гласува вместо нея, съобщава Би Би Си.

Според правилата евродепутат не може да гласува от името на друг.

Предполага се, че това се е случило по време на заседанието вчера, което тя напусна по-рано. Тогава вицепредседателят на партията й е гласувал от свое и нейно име. Подозира се, че това не е единичен случай, а се повтаря поне за 8-ми път.

"Тя просто се изправи и напусна по средата на гласуването. Можеше да се види ясно, че вицепредседателят на Национален фронт, Марсел де Грааф гласува от нейно име.", заяви говорител на ЕП.

Лидерът на ЕПП -  Манфред Уебър е заявил намерението си, да сезира председателя на ЕП Мартин Шулц, настоявайки за официално разследване на случая.

От епика на Шулц съобщиха, че вече се занимават със случая. 

Това е поредният скандал, в който Марин Льо Пен се забърква през последните месеци. Миналата седмица тя трябваше да се яви в съда по обвинение за подбуждане на расова омраза. Тогава френският политик отхвърли обвиненията, сравнявайки молитвите на мюсюлманите по улиците с нацистката окупация във Франция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!