Германия затяга мерките срещу коронавируса

OFFNews 09 октомври 2020 в 20:31 4075 0

Строги мерки за влизане в пределите на Германия обяви Гранична полиция. Според изискванията от германска страна, ако пристигате в страната от чужбина по суша, море или въздух и сте били във високо рискова зона през последните 14 дни преди пристигането си, сте длъжни да се приберете вкъщи или на място за настаняване, където да останете под карантина за две седмици.

Законът ви задължава да уведомите съответните здравни власти за адреса си в Германия, на който ще пребивавате. За да направите това, трябва да използвате предоставената ви от превозвача пътническа карта за местоположение. Изпълнението на карантинните изисквания се следи от съответните здравни власти. 

Ако сте били във високорискова зона в период от 14 дни преди пристигането си, от вас се изисква да предоставите доказателство, че сте били тествани за коронавирус по искане на съответния здравен орган, определен от държавата. Като алтернатива трябва да се подложите на такова тестване, ако бъдете помолени да го направите. Можете също така да бъдете тествани безплатно в рамките на 10 дни след пристигането си от високорискова зона, дори ако това не ви бъде поискано. За да си запазите ред за тест, трябва да се обадите на горещата линия за медицинско обслужване с телефонен номер 116 117.

Дори ако резултатите от теста ви са отрицателни, се изисква незабавно да се свържете с местните здравни власти, ако развиете типичните симптоми на коронавирус. Те са задух, новопоявила се кашлица, повишена температура или загуба на вкус или мирис.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна