Германия следи разпространението на заразата с 'умен' часовник

OFFNews 07 април 2020 в 21:39 2616 1

Приложението Corona-Datenspende ще помага да се следи разпространението на коронавируса в Германия като част от опита да се оценят мерките за спиране на заразата, предаде "Ройтерс".

То започва работа за умен часовник и фитнес тракер - ще се измерват пулсът и температурата, за да се оценят симптомите им. Целта е да се следи разпространението на заразата и да се оценява дали индикаторите на тестваните съвпадат със симптомите на коронавируса.

Целта е резултатите да влязат в интерактивна онлайн карта, с която властите и обществеността ще могат да наблюдават заразата "на ниво пощенски код". При достатъчно голяма извадка ще може да се направят заключения как се разпространява заразата и дали взетите мерки в Германия, където има над 100 хил. заразени, работят.

Достъпното за потребители на устройства с iOS и "Андроид" приложение ще се използва доброволно, а данните ще се обработват анонимно. За регистрация се подават пощенски код, възраст, пол, височина и тегло. Специалисти ще следят за данни като температура и смущения в съня, които се подават от устройствата.

Разработено е за четири седмици заедно с берлинския стартъп Thryve, създадена през 2017 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

07.04 2020 в 23:07

Мда. Да се надяваш на умен часовник при глупава канцлерка, разбира се също е глупаво.
Особено, ако и часовникът е глупав.