Германия ще продължи да извежда хора от Афганистан

OFFNews 26 август 2021 в 20:51 1600 1

Германия ще продължи да помага на хората, които искат да напуснат Афганистан, заяви германският канцлер Ангела Меркел, след атентатите край летището в Кабул, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Още не знаем всички подробности, но мишена на терористите са били хората, които са чакали пред входовете към летището, надявайки се да напуснат страната", каза Меркел на пресконференция в Берлин и осъди нападенията.

Германският министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер заяви, че Берлин още няма информация кои са извършителите на атентатите. Германски самолет болница е в готовност да лекува ранените в атаките, каза министърът.

Британският премиер Борис Джонсън посочи, че Лондон ще продължи операцията си за евакуация от Афганистан.

"Атаките край летището няма да попречат на напредъка ни, ние ще продължим евакуацията", заяви той, след като свика спешно заседание, за да се прецени каква да е реакцията на нападенията.

След днешните взривове Великобритания е предупредила авиолиниите да избягват да летят над Афганистан на по-малко от 7620 метра височина.

Норвегия каза, че вече не може да помага за извеждане на граждани от афганистанската столица. Министърът на външните работи Ине Ериксен Сьорейде заяви за телевизия TV2, че вратите на летището след нападенията са затворени и в него вече не може да се влезе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

1

Bace7

27.08 2021 в 07:02

Германия да не си прави оглушки, а да огласи подробности за базата си в Рамщайн, от която излитат американските дронове, убили хиляди цивилни в радиус 2500км. А иначе Танте се нуждае от спешно опъване на лицето, че вече прилича на 80г. паралитик.