Гърция затегна мерките срещу коронавирус. Тестват се пристигащите от островите

OFFNews Последна промяна на 17 август 2020 в 13:02 2012 0

Увеличава се броят на районите в Гърция с извънредни мерки срещу коронавируса. Контролът се затяга и се тестват пристигащите от почивка на гръцките острови.

Всички мерки се удължават до 24 август.

Област Атика, където се намира Атина, увеличава застрашително броя на новозаразените случаи с коронавирус. От днес вземат проба от пристигащите от островите на пристанищата Пирея и Рафина. Властите се опитват с тази мярка за ограничат разпространението на вируса в областта, съобщава БНР.

Три острова - Порас, Парос и Антипарос, остават под карантина до 24 август.

Под строг контрол е спазването на вечерния час за затваряне на заведенията. Последният случай е глоба от 43 000 евро за заведение на Халкидики за неспазване на дистанция между клиентите.

От днес максималният брой на позволено събиране на хора е 50 души.

По нареждане на министъра на здравеопазването всички медицински служители се тестват след завръщане от отпуск, независимо къде са почивали.

През граничния пункт "Какавя" на границата с Албания се допускат не повече от 750 души на денонощие и то с отрицателен тест.

Не се изисква вече сертификат за тест за шофьорите на тежкотоварни автомобили, които преминават през "Кулата-Промахон". Това е единственият сухопътен граничен пункт, който работи денонощно.

От днес пътниците, които пристигат на гръцки летища от Швеция, Чехия, Белгия, Испания и Нидерландия, също ще трябва да представят отрицателен PCR тест за коронавирус, направен до 72 часа преди пътуването, за да влязат в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови