Фронтекс набира гранични служители

OFFNews 08 ноември 2019 в 16:36 4891 0

Снимка hungarytoday.hu

Европейската агенция за гранична и брегова охрана стартира кампания за набиране на първите наднационални европейски гранични сили, съобщиха от МВР.

За първи път Фронтекс ще има собствен униформен състав/постоянен корпус/, работещ под знамето на Европейския съюз.

Агенцията търси своите нови служители сред представители на националните гранични служби, полицията, военните или други правоприлагащи структури, които да се присъединят към първите наднационални европейски гранични сили.

Постоянният корпус ще изпълнява различни задачи, свързани с граничния контрол и управлението на миграцията в помощ на страните-членки на ЕС. Това включва проверка на самоличност и документи, гранично наблюдение и връщане на хора, които незаконно пребивават в Европейския съюз.

По този начин Фронтекс ще може да подпомага държавите-членки на ЕС при предизвикателства на техните граници със собствен състав и оборудване . Граничните служители на агенцията, заедно с националните офицери от европейските страни, ще работят главно на външните граници на ЕС.

Първата кампания е за набиране на над 700 гранични служители на Фронтекс, а срокът за кандидатстване е до 16 декември 2019 г.

Преди граничните служители на агенцията да започнат своята работа, всеки ще трябва да завърши 6 месеца обучение и да премине тестове, за да гарантира, че притежава необходимите умения за съвместна работа на външните граници, в съответствие с приложимото законодателство на ЕС и етичните стандарти.

Първите гранични служители ще бъдат готови да поемат новите си задачи през януари 2021 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови