Френската полиция сложи край на рейв парти, започнало в новогодишната нощ

OFFNews 02 януари 2021 в 13:55 2335 0

Френската полиция сложи край на голямо рейв парти, което започна още в новогодишната нощ и продължи до днес. То бе съпроводено от сблъсъци с органите на реда. В нарушение на вечерния час в новогодишната нощ около 2500 души се събраха на незаконно парти край Рен, Бретан, предаде Ройтерс.

Вътрешният министър Жералд Дарманин написа в Туитър, че на присъстващите са наложени глоби, а организаторите на партито ще бъдат съдени.

Над 2500 души са взели участие е незаконно рейв парти във Франция, докато страната продължава да се бори с разпространението на коронавируса, предаде по-рано Би Би Си.

Купонът започнал в четвъртък в склад край Рен.

За него пристигнали и голям брой чужденци – основно британци и испанци.

Участниците влезли дори в сблъсъци с полицията, която се опитала да сложи край на партито. Поне трима служители на органите на реда са пострадали, след като купонджиите ги замервали с различни предмети и подпалили кола.

Местните власти съобщиха, че полицията се опитала да „прекрати събитието, но срещнала яростна съпротива“.

Социална дистанция не се е спазвала, а много от хората спят в колите си, преди да се върнат да дансинга, съобщи в. „Монд“.

Франция е с най-висок брой заразени в Европа. От днес в 15 североизточни и югоизточни департамента бяха наложени нови по-строги ограничения, вечерният час вече започва от 16, а не от 18 както беше досега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови