Фон дер Лайен закъса на летището в Белград. Посещението й в Черна гора се отлага заради мъгла

OFFNews 29 октомври 2022 в 17:12 2879 1

ЕС

Снимка БТА

Урсула фон дер Лайен

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отмени посещението си в Черна гора, планирано за днес, става ясно от съобщението й в туитър.

"За съжаление, заради лошото време тази сутрин трябваше да отложа посещението си в Черна гора. Пренасрочваме го. Очаквам с нетърпение възможността скоро отново да посетя вашата красива страна", написа Фон дер Лайен.

Информационният център на ЕС също разпространи съобщение, цитирано от черногорското издание „Виести“, в което се посочва, че днешното посещение на председателя на Европейската комисия в Черна гора се отлага за друга дата,“ тъй като, поради метеорологичните условия, самолетът на делегацията не може да излети от летището в Белград.“

Посещението ще се организира на нова дата, която ще бъде договорена по взаимно съгласие, се уточнява в съобщението.

Информационният център на ЕС съобщи по-рано днес, че полетът на Фон дер Лайен от Белград за Подгорица е забавен заради мъгла в Белград тази сутрин.

Посещението на ръководителя на ЕК в Черна гора бе последното от нейната обиколка в страните от Западните Балкани. В сряда тя бе в Република Северна Македония, след което посети Косово и Албания, а вчера бе в Босна и Сърбия, откъдето днес трябваше да пристигне в Подгорица, напомня БТА.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика