Ева Майдел: Гражданите искат функционираща Европа, а не Европа вглъбена в кризи

OFFNews 09 ноември 2019 в 16:01 1420 0

„Европейските граждани показаха, че искат Европа, която фукционира и е способна да решава сериозни предизвикателства като безработица, икономическо забавяне, климатични промени, справедлив работен пазар. Гражданите не искат Европа, която е вглъбена в кризи или такава, която се дели на Изток и Запад, център и периферия.”

Това заяви Ева Майдел, председател на Международното европейско движение по време на годишната Федерална асамблея на организацията. Събитието се проведе в петък, 8 ноември 2019 г., в Хелзинки, Финландия, а домакин бе Конфедерацията на финландската индустрия.

Специалният гост на федералната асамблея беше заместник председателят на Европейската инвестиционна банка и бивш премиер на Финландия Александър Стуб. Той посочи, че Международното европейско движение, като най-голямата и най-стара асоциация на про-европейски организации има ключовата способност да достига до гражданското общество в Европа. Александър Стуб добави, че е неоходимо да работим стратегичеси, да защитаваме европейските ценности и да отстояваме мултилатерализма в глобален мащаб.

„Всеки един гражданин може да допринася за решенията на предизвикатеслтвата, пред които е изправена Европа, но и света. Ние сме по-свързани от всякога и ЕС не може да защитава гражданите си в изолация.”, коментира Ева Майдел пред организациите членки на Международното европейско движение, сред които са бизнеси, представители на профсъюзи, младежки организации и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови