До 40 хил. долара глоба за продажба на алкохол в Турция след 22 часа

OFFNews 23 октомври 2020 в 13:25 1511 1

Снимка Архив

Турция въвежда глоба до 40 хиляди долара за търговците, които не спазват забраната за продажба на алкохол между 22 и 6 часа. Това предвижда нов закон, приет от парламента по предложение на управляващата проислямска Партия на справедливостта и развитието. 

Законът предвижда налагане на административно наказание в размер до 320 хиляди турски лири или 40 хиляди долара. Глобата обхваща и търговците, които продават алкохол на непълнолетни.  

Ако забраната бъде нарушена три пъти от заведението или магазина за период от пет години, се отнемат всички лицензи за продажба на алкохол в рамките на две години. 

През 2013 г. в Турция бяха наложени редица ограничения върху продажбата на алкохол. Бяха забранени рекламите и промоциите на алкохол. Забранено бе и отварянето на нови търговски обекти и барове, в които се продава алкохол на отстояние от минимум 100 метра от училища и джамии. 

По време на вчерашната дискусия в парламента опозицията разкритикува високите акцизи върху алкохолните напитки. Опозиционният депутат Окан Гайтанджъоглу заяви, че скъпият алкохол е превърнал много хора в страната в "химици" и посочи, че жертвите на фалшив алкохол в страната са нараснали до 70 за последните две седмици. 

Според опозицията подобни забрани няма да доведат до намаляване на консумацията на алкохол. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

23.10 2020 в 14:11

В Турция както са варили, така и ще продължат да варят ракия.

Спиртоварните традиции в Турция са досущ като нашите, което не е чудно - възникнали са във времена когато сме били една държава.

Единствената цел на такава мярка е създаването на поредната корупционна йерархия, която да носи кинти на управляващите.

Наздраве, комшулар!

И гледайте да го разкарате тоя вашия Бащица че нещо и той си е повярвал като нашия.
 
X

Да помогнем на украинските деца!